Till Skidspår.se »

11 goda nyheter på Skidspår.se

Publicerad 04 januari 2012


Under hösten har vi arbetat med att ta fram nya funktioner på Skidspår.se som presenteras här:

Välkommen att börja använda dem!

Skidspårsteamet

1. Förbättrat betygssystem
Nu kan man betygssätta "underlag" och "spårkanter" var för sig med en enkel betygsskala. (Vill man inte lämna något betyg, väljer man "inget betyg". Vill man betygssätta skatespår så betygssätter man endast "underlag").



2. Lämna vallarapport
När man lämnar spårstatusrapport kan man samtidigt lämna en vallarapport. Man berättar vilken valla man använde och hur den fungerade och hjälper på så sätt andra skidåkare på väg ut i spåret. Vallarapporten syns sedan som en del i spårstatusrapporten:



3. Sök vallarapporter
Vallarapporterna blir sökbara. Man kan söka efter vilken valla som fungerade bra, hyfsat eller dåligt på en viss anläggning, i kommunen eller i länet. Gå till vallaresultatsidan



4. Banprofil
Alla spår som har inritade eller uppladdade spårkartor kan man nu se banprofil på. Klicka på önskat spår på anläggningssidan så visas både spårkarta och banprofil. Är spåret inte inritat/uppladdat så visas istället instruktioner för hur man gör det.



5. Förbättrad bildvisningsfunktion
Sedan tidigare har man kunnat ladda upp bilder på anläggningen, som sedan visas permanent på sidan. Vi har nu förbättrat bildvisningsfunktionen. Klicka på en bild så förstoras den med bildtext och så kan du bläddra mellan bilderna. (Saknas bilder på "din anläggning". Välj "ladda upp ny bild" på anläggningssidan).



6. Bifoga bilder i spårstatusrapporter
Nu är det möjligt att bifoga en eller flera bilder från åktillfället/på aktuell spårstatus när man lämnar spårstatusrapport.



7. Bifoga filmklipp i spårstatusrapporter
Vi har förbättrat och förenklat möjligheten att lämna filmklipp i samband med spårstatusrapport. Nu behöver inte filmen först publiceras på YouTube, utan du laddar upp filmen direkt från datorn när du lämnar rapporten. Filmklippen publiceras dessutom automatiskt på Skidspår på YouTube.


8. Förbättrad spårstatusprenumeration
När man prenumererar på spårstatusrapporter via e-post så syns numera namnet på anläggningen direkt i ämnesraden. Bra om man prenumererar på rapporter från flera anläggningar.



9. Webbkamera
Nu finns en ikon för webbkamera på de anläggningar där webbkamera finns inlagd. (Känner du till en webbkamera som inte är inlagd på Skidspår.se? Gå in på anläggningssidan, välj "ändra uppgifter" och skicka länken till oss).



10. Visa kringliggande anläggningar
Välj "visa spårkarta" på anläggningssidan och zooma ut så syns kringliggande anläggningar i samma kommun. Nu finns kan man även se alla kringliggande anläggningar: Välj "visa kringliggande anläggningar på google maps" ovanför spårkartan.



11. Webbshop
Vi firar att Skidspår.se har funnits i 5 år genom en egen klädkollektion framtagen i samarbete med Trimtex. Kläderna och vissa andra profilprodukter kan du köpa i Skidspårsbutiken till bra priser.


exec time: 0.0105 sec