Det här är ett e-postutskick från Skidspår.se. Om mejlet ser konstigt ut kan du läsa det här


Hej längdskidvänner! 

Skidsäsongen har rullat igång på många håll och nu börjar spårrapporterna rasa in. Många anläggningar har sparat snö från förra säsongen och på många håll i södra och mellersta Sverige väser nu snökanonerna. Trion Idre, Bruksvallarna och Vålådalen hade sina premiärer redan 14 oktober och i helgen 11-12 november öppnade Vasaloppsarenan i Berga by och i Hemusområdet. I Mångsbodarna var det redan 20 cm nysnö, 8 minusgrader och strålande sol när Skidspår.se gjorde nedslag längs Vasaloppsspåret för att ta in vinterkänsla och få igång skidsuget.

Skidspår.se - Officiell digital partner till Vasaloppet

Du har kanske besökt Vasaloppet.se - rent av anmält dig till något/några av loppen? Då har du kanske sett att Skidspår.se numera är Officiell leverantör av Digitala Tjänster till Vasaloppet? Det kommer att utveckla oss båda. Vasaloppet.se har varit igång ett bra tag med en digitalisering. Den har gått via radio och TV vidare till SMS-rapportering, websidor, VasaloppsTV och live-sändning på nätet.

-Skidspår.se kompletterar Vasaloppet i den vidare digitaliseringen, säger Vasaloppets Jon Svensson. Vi når en bredare målgrupp genom det här samarbetet. Tillsammans skall vi utveckla och bredda längdåkningen. Det hänger även ihop med bådas engagemang med Svenska Skidförbundet och deras kampanj "Alla på snö". 

Många strävar efter att förbättra sin skidåkning, att åka snabbare i något av alla långlopp vi hittar på nätet. På Vasaloppet.se hittar man "
Vasaloppsskolan", som innehåller teknik- och träningstips med Mattias Svahn. På Skidspår.se kommer vi då och då att påminna om och länka till träningstipsen.

Sedan förra säsongen har vi lagt mycket krut på att ta vara på alla de idéer vi fick genom enkäten. En del av dem har vi mäktat implementera, andra kommer efterhand. Till exempel har vi förenklat rapporterandet i apparna, snyggat till layouten på websidorna och infört nya funktioner som skall stimulera till mer rapporterande. Det är rapporterna som driver trafiken till sajten och det är den trafiken som möjliggör en vidareutveckling av sajten och apparna. Så rapportera på! Det kan dessutom löna sig, eftersom vi även den här säsongen bl a kommer att lotta ut en plats till NattVasan för två personer. Det var ett nytt arrangemang förra säsongen, en nyhet som slog väl ut. Nu permanentas den troligen och till den här säsongen utvidgas startfältet rejält. Ständiga förbättringar, steg för steg, det är temat för både Vasaloppet och Skidspår.se.


Nya funktioner på Skidspår.se

En nyhet för säsongen är att Google maps-kartan på Skidspår.se nu innehåller en särskild markering av anläggningar som har konstsnö. Det var en idé från en av våra användare och nu finns det en liten vit stjärna i "pluppen" för dessa anläggningar. Vi får många användbara förslag från er besökare av Skidspår.se. Fortsätt med det, så utvecklar vi sajt och appar vidare!

Vi arbetar hela tiden för att göra det lätt att lämna spårrapporter. I Skidspår.se-appen finns det numera en påminnelsefunktion som innebär att om man under perioden december-februari är vid ett längdskidspår som man sparat som favorit i appen, så kommer det efter ett tag en notis om att lämna en spårrapport.


Hjälp till att dela ut vår flyer - få fler att spårrapportera från de anläggningar du besöker
 
Vi har tagit fram en flyer som ska få fler att upptäcka, använda och lämna spårrapporter på Skidspår.se. Hjälp gärna till att dela ut, sätta upp på anlagstavlor eller fästa den på bilar vid parkeringen vid skidanläggningar som du besöker. Skicka ett mail till info@skidspar.se och skriv din adress samt vilken anläggning du tänker dela ut dem vid, så skickar vi hem en bunt flyers till dig utan kostnad.
Chans att vinna presentkort på 500 kr från Team Sportia samt startplats i Nattvasan när du lämnar spårrapporter

Kom ihåg att lämna spårrapporter. Det spelar ingen roll om du är elit- eller amatörskidåkare. Alla rapporter är välkomna och uppskattas! Du kan rapportera via hemsidan eller Skidspår.se-appen.

Nu kan du vinna fina priser när du lämnar spårrapporter på Skidspår.se! Bland annat lottar vi varje vecka i samarbete med Team Sportia ut ett presentkort på 500 kr bland er som lämnar rapporter.
Dessutom har du chansen att vinna en åtråvärd startplats i Nattvasan 2018!


November månads utmärkelser

Vi utser månadens längdskidåkningskommun och längdskidanläggningar. Det gör vi för att lyfta fram goda exempel vilka förhoppningsvis kan inspirera andra.

Månadens längdskidåkningskommun

Går till Gävle kommun som på ett förtjänstfullt sätt kombinerar grafisk presentation av sina skidspår med länkning till aktuell spårstatus hos Skidspår.se. Karta och länkning skapar såväl översikt som aktualitet och inbjuder till skidåkning.

Månadens längdskidanläggning (föreningsdriven)

Blev Bräcke, som sköts av Bräcke Skidlubb och där Sören Westerlund oförtröttligt levererar aktuell spårstatus på Skidspår.se.

Månadens längdskidanläggning (övriga)

Delas mellan Högbo bruk och Harsa som båda förstått digital-marknadsföringens möjligheter för egen del och framförallt för att informera och motivera sina besökande skidåkare både på egna hemsidan och Skidspår.se.Prenumerera på spårstatus

Du vet väl att du kan prenumerera på spårstatusrapporter via e-post, antingen för en viss anläggning, en viss kommun eller ett helt län. Så snart en spårstatusrapport lämnas för vald anläggning/kommun/län så får du ett e-postmeddelande om detta. Det är naturligtvis gratis att prenumerera på spårstatus och du kan när som helst avsluta din prenumeration. Gå in på önskad anläggningssida och gör ditt prenumerationsval.
Läs mer


Ladda ner en spårstatusruta till hemsidan

Ladda ner vår spårstatusruta till hemsidan eller bloggen. Så snart en spårstatusrapport lämnas på Skidspår.se för en spåranläggning ni valt, så syns den också direkt för besökarna på er hemsida. Det gör att ni alltid har senaste spårstatusen på er hemsida.
Läs mer och skapa en egen spårstatusruta
På Skidspår.se finns information om över 1500 svenska längdskidanläggningar med över 3800 skidspår. Skidspår.se har 10.000-100.000 besök per dag och tiotusentals spårstatusrapporter lämnas varje säsong.
Kontakt: info@skidspar.se Annonskontakt: annons@skidspar.se eller tel. 070-532 94 75 (endast annonsfrågor)
Detta mail skickas ut till 17411 längdskidåkare som prenumererar på vårt e-postutskick eller spårstatusrapporter. För att avsluta prenumerationen, svara och skriv "nej tack" i ämnesraden.

Utskicket görs med Samlogic Multimailer